Ahşap Çıtalı Akustik Panel Nedir Nerelerde Kullanılır? 

Son yılların en çok kullanılan izolasyon ürünleri arasında yer alan ahşap çıtalı akustik keçe paneller ses iyi yankılarını azaltmak ve ses akustiğini düzenleme amacı ile kullanılan ekipmanlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünleri evlerde iş yerlerinde ofislerde restoranlarda ve istenilen tüm yaşam alanlarında duvara ve tavana kolay bir şekilde uygulayarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ahşap çıtalı akustik keçe paneller yapısı gereği kullanılmış olduğu ortamdaki gürültüyü önler. Bununla birlikte ortamdaki kirleteceğiz ses dalgalarını da minimum seviyeye indirger. Sahip olduğu bu özellikler sayesinde bu ekipmanlar restoranlar ofisler ve evlerde kullanım için son derece idealdir. Akupanel’lerin tercih edilme nedenlerinden biri de akustik düzenlemenin yanı sıra estetik bir görünüm sunmasıdır.
Ahşap çıtalı akustik keçe (AkuPanel) son yılların en fazla kullanılan ürünleri arasında yer alır. AkuPaneller kullanılmış olduğu mekanlarda akustiği dengelemeye yardımcı olan elemanlardır. Akustiğin kötü olduğu bir ortamda konuşma sesleri birbirine karışır ve bu durumda insanlar sesini yükseltmek zorunda kalır. Böyle durumlarda akustik keçe kullanımı sayesinde mekanlardaki akustiğin dengelenmesi sağlanır. Akustik panellerin kurulumu oldukça pratik ve kolaydır. AkuPaneller hem estetik açıdan güzel bir görünüm sunar hem de mekanlardaki akustik dengelenir. Akustik paneller ince bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte az yer kaplar. AkuPanelleri oturma odalarında yatak odalarında ofislerde ve kullanmak istediğiniz her türlü yaşam alanında kolay bir şekilde monte edebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ahşap Çıtalı Akustik Keçe Nedir?  
Ahşap çıtalı akustik keçe kullanılmış olduğu mekanlarda ses akustiğinin dengesini sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler standart boyutlara sahiptir(60x280cm). Ancak isteğe bağlı olarak özel ölçüde de üretilebilir. İşyerlerinde ve ofislerde sağlıklı bir çalışma ortamı için ahşap çıtalı akustik keçe panelleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer almıştır. Ahşap çıtalı akustik keçe paneller insan sağlığına zarar vermeyen ürünlerdir. Kullanılmış olduğu alanlarda nefes almayı engellemez. Bununla birlikte alev almaz özelliğe sahiptir. Ahşap keçe paneller böceklenmeye karşı son derece dayanıklı ürünlerdir. Akustik Keçeler genellikle siyah ya da gri renkte olarak üretilmiştir artı olarak açık gri ve açık kahve renklerimizde mevcuttur. Ahşap keçe panelleri falçata gibi aletlerle kolay bir şekilde kesmek mümkündür. Ailenizin çalışanlarınızın ve kendi sağlığınız için akustik panelleri kullanarak sağlıklı bir ses ortamı yaratabilirsiniz.


Ahşap Çıtalı Akustik Keçe Kullanım Alanları 

Ahşap çıtalı akustik keçe paneller (AkuPanel) pek çok farklı alanda kullanılan ürünlerdir. İş yerleri evler ofisler gibi alanlarda kullanılan ahşap çıtalı akustik keçe paneller aynı zamanda müzik odalarında da kullanılıyor. Akustik paneller sayesinde ses ortamı önemli ölçüde iyileşir. Akustiğin zayıf olduğu bir alanda sesler birbirine karışır ve konuşmaya çalışmak oldukça zor olur. Restoranlarda kurumlarda ve okullarda böyle durumlarla sıklıkla karşılaşılır. Ahşap keçe paneller ise ses emici özelliği sayesinde ses ortamının dengelenmesini sağlar. Akustik ve estetik özellikleri bir araya getiren Bu ürünler modern görünümü ile de pek çok mekanda sıklıkla tercih ediliyor. Bu ürünler sayesinde hem mekanlardaki akustiği dengeler hem de estetiği de sağlamış olursunuz. Ahşap keçe panelleri açık alanlarda konferans salonlarında toplantı odalarında sinemalarda dinlenme odalarında sinema salonlarında spor salonları gibi pek çok farklı alanda kullanmak mümkün. Ahşap keçe panellerin kurulumu hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. Bu paneller doğal ve güzel görünmesi amacı İzofelt tarafından özel olarak tasarlanmıştır. Bu panellerin kullanımı sayesinde yankılanma sorununun olduğu her alanda ortamdaki sesin dengelenmesini sağlayabilirsiniz.


Ses akustiğinin dengelenmemiş olduğu bir ortamda başınız ağrır ve siz ve sevdikleriniz strese girersiniz. Bununla birlikte iş yerlerinde de dengesiz bir ses ortamı çalışanların sağlığı açısından da oldukça streslidir. Bu nedenle evlerde ve iş yerlerinde ahşap keçe panel kullanımı tavsiye edilir. Bu panellerin kullanımı sayesinde gürültüden ve stresten kurtulmuş olursunuz. Ayrıca iş yerlerinde sağlıklı ses ortamı sayesinde çalışanlarınız daha iyi performans ile işlerini yürütür. Yapılan araştırmalara göre akustiği iyi olan iş yerlerinde ve restoranlarda hem çalışanlar daha iyi çalışıyor hem de daha fazla müşteri çektiği görülüyor.

Ahşap Çıtalı Akustik Keçe Kurulumu  
Ahşap çıtalı akustik keçe panelleri sprey veya silikon yapıştırıcı ile yapıştırıp aralara birkaç vida atarak montajını pratik bir şekilde kurabilirsiniz. Bu ürünler oldukça esnek bir yapıya sahiptir. Dilerseniz arkasındaki keçeyi daha ince seçerek oval kolonlara veya yuvarlanan köşelere rahatça uygulayabilirsiniz. Oturma odalarında yatak odalarında ve istediğiniz tüm alanlarda güzel bir ön duvar oluşturmak ve bununla birlikte ses dengesini sağlamak için kullanılabilir. AkuPaneller’ de renk yelpazesi oldukça geniştir. AkuPanellerin boyutları standarttır (60x280cm).
Ürünler ile ilgili daha detaylı bilgiye ve geniş renk seçeneklerimize internet sitemizden çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.