Elyaf, keçe, plastik ve benzer sanayi yan ürünleri veya ana ürünleri kesinlikle değerlendirilmelidir. Akustik özelliğe sahip olan bir kaplama unsuru yapabilmek için bahsettiğimiz malzemelerin kullanımı ile çok dayanıklı olan bir malzemeyi üretmek mümkün olmaktadır. Montaj kolaylığı sayesinde tasarımı çok kolay olan akustik keçe panel modellerini bu bahsettiğimiz ürün kategorisi içinde görmeniz söz konusu olacaktır. Ses emici panel olarak nitelenen bu tarz ürünler mekânlarında huzur arayanlar için büyük bir değer olarak karşınıza çıkacaktır. Göze ve kullanıma hitap eden seçenekler ses berraklığını yakalama konusunda oldukça uygun bir yapı tekniği olarak kendini gösterecektir.

Keçe kaplama paneli çok özenle yapılırken yapım tekniği ve kullanılan malzeme konusunda önemli kararlar vermek gerekir. Dayanıklılığı sembolize eden akustik keçe duvar paneli ile sadece gürültüden kurtulmuş olmazsınız. Temiz mekân konusunda size destek veren bir proje karşınıza gelip size yardımcı olacaktır. Yapımı kolay olan bu kaliteli unsurlar, kullanılması gereken yere kolayca monte edilen bir yapıya sahiptir. Sessizce sakin olan mekânların yanı sıra, ses dağılımını gayet homojen hale getiren unsurlar. Bu dağılımı kontrol altında tutar ve yayılımı en uygun şekilde destekler.

Kimyasal temelli malzeme olan elyaf ve plastik gibi unsurlar bu tür malzemenin üretimimde kullanılmaktadır. Organik özelliğe sahip olan pamuk ve benzer ürünler bu oluşum içinde önerilmez. Zaman içinde farklı asalak canlıların üreme ve çoğalma ihtimali düşünülerek bu konuda tedbir oluşturulmaktadır, akustik tavan panelleri bu konuda çok önemli bir örnektir. Gerekli ses yalıtımını sağlayan kaliteli malzeme, aynı zamanda istenmeyen canlı oluşumunun önüne geçmektedir.