DUVARLARINIZ ÜŞÜMESİN !

Çift Duvar Arası Isı Yalıtımı

İki duvar arası ısı yalıtımı uygulamaları yapılırken kullanılacak malzemenin yoğuşma ve nemden etkilenmemesi gereklidir. Yalıtım ürünleri kendi halinde bırakılmamalı muhakkak yapıştırılmalıdır.

İki Duvar Arası Isı Yalıtımı

Öncelikle ilk sıra duvar örülür. Duvar örülmeden önce altına ses yalıtımına katkısı olması için 7 mm kalınlığında izoTon keçe duvar altına serilir. Bunun amacı sesin kaçış yollarından birisi duvar altından ses kaçışını önlemektir. Keçe uygulamasından sonra duvar örülür. Duvarların kiriş altı ve yan duvarların birleşim noktalarına da aynı uygulama yapılmaktadır.

İlk sırası örülen duvarın iç yüzeyine izoTon keçeler ısı ve ses köprüsü oluşturmayacak şekilde duvara yapıştırılmalıdır. Burada izoTon keçenin en büyük avantajı iki duvar arasında oluşacak yoğuşma ve nemden etkilenmemesidir. Diğer malzemelerin bir ömrü var iken izoTon keçelerin bilinen ömrü 600 yıldır.

Önerilen ürünler : 7 mm -10 mm – 15 mm'dir.

İki Duvar Arası Isı Yalıtım Avantajları 

İzoTon keçeler uygulandığında iki duvar arası ısı yalıtımı yanında ses yalıtımı yaparlar. Aynı zamanda depremde de duvarlara direnç kazandırırlar. Araba camı gibi duvarların hemen dağılmasını engellerler. Lifli yapısından dolayı tuğlalar izoTon keçelerin üzerinde askıda kalırlar. Ve deprem sırasında kaçış yollarının açık kalmasını sağlarlar.