DIŞ CEPHEDE YALITIM KEÇESİNİN AVANTAJLARI

KEÇEDE ISI KÖPRÜSÜ OLUŞMAMASI

İzoTon 1m x 15m ebatlarındadır. Bir kerede eksiz olarak 15 m2’yi kaplayan başka bir yalıtım malzemesi yoktur. İki malzeme yan yana geldiğinde, ek yeri belirsizdir. Dolayısı ile bina tamamen eksiksiz olarak, ısı köprüsü oluşturmadan kaplanır. Diğer yalıtım malzemeleri, mantolamada çok parçalı, sert yapılı malzemelerdir. Her parça, etrafı (1mx0,50m) yaklaşık 0,50m metre boyunca ısı köprüsü oluşturur. Duvar yüzünde, bunlardan yüzlerce, binlercesi olacaktır

DÜBEL UYGULAMASINA GEREK YOKTUR

İzoTon Keçe levhalar çimento esaslı yapıştırma harcı ile tüm yüzeye taraklı mala ile dövülerek yapıştırılır. 24 saat el sürülmez (Doğru uygulama sonrasında levha üzerine 24 saat boyunca çekme/itme gibi baskı uygulanmadıkça tam yapışma sağlanacaktır.) Dübel kullanılmaz. Böylece binanız delik deşik olmayacaktır ve bu noktalardan ısı kayıpları oluşmayacaktır.

KANSEROJEN DEĞİLDİR

İzoTon Keçe Oeko-Tex Belgesine (Bebek kıyafetlerinde bulunması gereken zorunluluk)sahiptir.

İzoTon NEFES ALIR

İzoTon Keçe kullanımı ile sürekli pencere açmaya gerek kalmadan, dolayısıyla ısı değişimi yaşamadan (istenmeyen sıcak/soğuk hava giriş/çıkışı ) tam bir yalıtım imkanına kavuşursunuz

İzoTon KEÇENİN SU EMME ORANI DÜŞÜKTÜR

İzoTon Keçe kısa süreli su emme oranı 1.6’dir. Hidrofobik özellikte olduğu için emer ama suyu emdiği gibi atar. Kendisi hızlıca kuruma özelliğine sahiptir. Asla sudan etkilenmez, çürüme ve yapısında bozulma meydana gelmez.

İzoTon KEÇENİN YANGIN TEPKİSİ

İzoTon Keçe Bs1d0 alev yürütmez sınıfında, bir ısı yalıtım ürünüdür. İçeriğinde zehirli gaz olmadığı için yangın sonucu boğulmalara sebep olmaz ki yapılan araştırmalar da yangın sonucu oluşan ölümlerin %95’inin zehirli gazdan boğulma sonucu olduğunu ortaya koymuştur. Ülkemizde, binaların yangından korunması hakkında standardın, yangına tepki ile ilgili bölümü Alman DIN 4102 normlarından faydalanılarak hazırlanmıştır. Avrupa yangın sınıflarının kabulü ile üye ülkeler, ulusal mevzuatlarını Avrupa yangın sınıflarına göre düzenlemek zorunda kalmışlardır. O nedenle, Avrupa Birliği teknik mevzuatının uyumlaştırılması çalışmaları bağlamında, Poliüretan dolgulu sandviç paneller, yangın konusunu da kapsayan TSEN 14509 standardı ülkemizde yürürlüğe girmiştir. TSEN 13501-1 ile DIN 4102’de yer alan, yangın tepki sınıflarını direkt karşılaştırmak, farklı standartlar olması nedeniyle çok kesin sonuçlar vermeyebilir, ancak malzemelerin yanıcılık özelliği esas alınarak hazırlanan, aşağıdaki karşılaştırma tablosu veri olarak kullanılmaktadır.

İzoTon KEÇENİN DUVAR YÜZEYİNE YAPIŞMASI

İzoTon Keçe yalıtım keçesi, çimento esaslı yapıştırma harcı ile gaz beton, sıva ve boyalı yüzeylerde uygulandığında İzoTon keçenin duvar yüzeyine yapışması (Aderans) çok kuvvetlidir. Yapıştıktan sonra, ilk 24 saat el sürmedikten sonra çıkarılması, koparılması, yüzeyden ayrılması imkansızdır.

İzoTon Keçe, GÜNEŞ IŞIĞINDAN ve ISI FARKLARINDAN ETKİLENMEZ

İzoTon Keçe +150 ve -50 dereceye kadar dayanıklıdır. Asla sıcak ve soğuktan etkilenmez. Bina otursa da esnek yapısından dolayı, yüzeyde asla çatlama olmaz. Diğer malzemeleri ise güneşten korumak gereklidir.

İzoTon Keçe, SES YALITIMI DA YAPAR

İzoTon Keçe lifli yapısından dolayı, ses yalıtımı konusunda da oldukça iddialıdır. Dübelleme olmadığı için, ses köprüsü de oluşturmaz. Böylece aynı zamanda, hem ısı hem ses yalıtımını yapmış olursunuz.

SU BASMAN PROFİLİ KULLANMAMA AVANTAJI

Diğer malzemelerde su basman profili kullanılmak zorundadır. İzoTon Keçe hidrofobik özelliğinden ve çürümeme özelliğinden dolayı sıfır noktasından başlatmak mümkündür. Ayrıca İzoTon Keçe her parçası ayrı ayrı yapıştığı ve bina yüzeyine yük bindirmediği için su basman profiline gerek yoktur. Su basman profilinin tespitinde kullanılan dübellerin, bodrum kat duvarından gelen izolasyonu delme riski vardır. Bu yüzden su basman profili kullanılmaması daha doğrudur.

UYGULAMACI DOSTUDUR

Eldiven ve maske gerektirmez. Tozumaz ve kaşıntı yapmaz. İşçi sağlığına katkısı vardır

PENCERE KENARI İZOLASYONU

En çok ısının kaçtığı yer, pencere kenarlarıdır. İzoTon yalıtım keçesi ile yapılan uygulamada; İzoTon  keçenin kalınlık ve esneklik avantajından dolayı tüm pencere kenarları tamamen kaplanır. Böylece esas sıcak ve soğuğun girdiği bölgeler izole edilmiş olur.

YENİ DENİZLİK PROFİLİ İHTİYACI DOĞURMAMASI

İzoTon kalınlık avantajı dolayısı ile mevcut mermer denizlikler aynen korunmakta, çıkıntıları yeterli olmakta, ayrıca denizlik profiline gerek kalmamaktadır.

MEVCUT BALKON KORKULUKLARI, KLİMA AYAKLARI

İzoTon keçe kalınlık ve esneklik avantajı sebebiyle yuvarlak ve girilmesi imkansız yüzeylerde bile çok kolay uygulanabildiği için balkon korkuluklarının, klima ayaklarının sökülmesine gerek yoktur.

EĞRİ ve GİRİNTİLİ, ÇIKINTILI YÜZEYLERDE UYGULAMA KOLAYLIĞI

İzoTon keçe Eğri yüzeylerde de esnek yapısından dolayı kolaylıkla uygulanmaktadır. Tüm girinti ve çıkıntılarda malzeme rahatça dönmektedir.

İzoTon KEÇENİN DEPREM DİRENCİ

Yapışma mukavemeti, çok fazladır. İzoTon keçe esnek yapısından dolayı parçalanmadığı için, duvar zor dağılır. Araba camı gibi, liflere yapışık kalarak, duvarın dağılarak size zarar vermesine engel olur. İzoTon Keçe uygulanmış duvara 4500 kg basınçta kırılma olduğu halde dağılmadığı gözlemlenmiştir. İzoTon Keçe uygulanmayan duvar 900 kg basınçta dağılmıştır.

DÜŞÜK VERGİ ORANI

8% KDV dir.